Haugar

A-Landslagsspillere

A-Landslagsspillere
A-landslagsspillere

Ingrid Sternhoff
Født : 25.02.77
A-landskamper :     2
U20-landskamper :  9
U16-landskamper :  8

Kun to landskamper til tross, Ingrid er Haugars eneste verdensmester og olympisk medaljør. Og alt dette mens hun ennå var tenåring. VM-tittelen kom som 18-åring da Ingrid var med i den norske troppen som vant VM i Sverige i 1995, mens det ble OL-sølv i Atlanta året etter. Opprinnelig kommer Ingrid fra Vard, men det var som Haugar-spiller hun fikk de største opplevelsene. Ingrid stod i mål noen sesonger for vårt damelag i toppserien, før hun reiste til studier i USA, og toppseriespill for både Kolbotn og Klepp. Hos sistnevnte har hun faktisk også spilt toppseriefotball som midtbanespiller. I dag bor Ingrid i sør-fylket, og er keepertrener for Klepps kvinnelag. Totalt har Ingrid spilt 19 landskamper for Norge.

Per Haftorsen
Født: 06.09.47
A-landskamper :    12 (10 som Haugar-spiller, 2 for Fredrikstad)
U21-landskamper :  6
U19-landskamper :  5 

Fremdeles den eneste herre-spilleren som har spilt for A-landslaget mens han fremdeles var Haugar-spiller. Fikk totalt med seg 12 kamper for A-landslaget i perioden 1969-1972. 10 av disse kampene kom mens han var Haugar-spiller, de siste 2 som  Fredrikstad-spiller. Per huskes nok best fra sin siste landskamp, mot Nederland i 1972. Til tross for at han var Norges desidert beste spiller i 0-9 tapet mot Johan Cruyff & Co ble dette hans siste landskamp. Per var forøvrig også den første spilleren som fikk 10 poeng på VG-børsen, da han i 1972 stengte buret da Fredrikstad slo Sarpsborg 1-0 i et innbitt nabooppgjør. Totalt spilte Per Haftorsen 130 kamper for Haugars A-lag i perioden 1967 - 1978, men han fikk også tid mellom slagene til å produsere to av våre andre landslagsspillere, både Per Andreas og Synnøve Haftorsen har representert Haugar på aldersbestemte landslag.

 

Christian Grindheim
Født: 17.07.83
A-landskamper :     10
U21-landskamper : 15 (1 mål)
U20-landskamper :   2
U19-landskamper :   6 (1 mål)
Selv om Christian aldri fikk noen landskamper mens han var hos oss, tar vi han med her da han for alltid vil være en ”Haugar-gutt”. Etter å ha spilt all sin ungdomsfotball i Haugar, ble han først lagt merke til da han debuterte i eliteserien som innbytter for FKH mot Lillestrøm i siste serierunde i 2000 sesongen. Etter totalt 98 kamper og 20 mål for FKH, forlot han byen til fordel for Oslo og Vålerenga da FKH rykket ned etter 2004 sesongen. Etter en fantastisk vårsesong for Vålerenga, fikk han sin debut i privatlandskampen mot Sveits 17.august 2005. Deretter har han stort sett vært fast inventar i troppen, og selv om 2006 ble litt tyngre både i forhold til landslaget og Vålerenga, fikk han tillit fra start igjen i privatkampen borte mot Serbia i november 2006 der han fikk notert en målgivende pasning da han spilte frem John Carew til det norske utligningsmålet.

 

Helge Bjønsaas
Født: 21.05.68

Helge fikk faktisk aldri en offisiell landskamp, selv om han spilte for Norge to år på rad under landslagets tur til Østen. Hadde det vært i dag hadde dette vært offisielle kamper, men den gang ble det ikke registrert slik. Helge spilte for Haugar gjennom hele ungdomsavdelingen og etter noen sesonger på A-laget hentet Brede Skistad han til Start. Med unntak av to sesonger i Viking spilte Helge fast for Start i perioden 1992-2002, og totalt har han ca. 250 obligatoriske kamper for disse lagene. Som spiller i ungdomsavdelingen hos oss var han en fryktinngytende spiss, men som seniorspiller spilte han stort sett midtstopper. For å beskrive Helge som spiller tyr vi til Fredrik Strømstads svar på hvem som er den verste motspilleren han har møtt: Helge Bjønsaas. Han ga 100 prosent uansett. Kom du forbi ham ble du revet ned, hvis ikke satte han inn en sugende takling. Det lureste er å spille ballen fort fra seg.”

 

Offisiell hjemmeside for SK Haugar

Skeisvannsveien 16, 5519 HAUGESUND

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift