Haugar

Svein Oddvar Moen

Svein Oddvar Moen
Svein Oddvar Moen
Svein Oddvar Moen er Norges yngste FIFA dommer og en veldig god representant for klubben.

 

Svein Oddvar begynte som alle oss andre som fotballspiller, men etter å ha prøvd seg som dommer i vår tradisjonelle Vintercup, fant han ut at han

sannsynligvis ville komme lenger som dommer enn som spiller.

Det hadde han nok rett i, for han gjorde kometkarriere. Allerede i 2003, som 24-åring, dømte han sin første Tippeliga-kamp, da Odd var gjester på Kråmyra i Ålesund.

Bare to år senere tok han steget opp til å bli FIFA-dommer. Han har dømt både EM og VM kvalifiseringskamper, UEFA-Cup kamper og vært med i EM sluttspill både for G19 og G17. Foreløpig har han bare vært med i Champions League som fjerdedommer, men det er det neste store målet.

Høsten 2008 fikk han oppfylt sitt mål om å dømme cupfinalen før han ble 30 år. Drøyt to måneder før bursdagen dømte han en prikkfri kamp mellom Stabæk og Vålerenga.

I dag tilhører Svein Oddvar en gruppe som heter Premier Development. Det er dommere på nivå 3 i Europa, og han er yngstemann i gruppa. Pr. i dag har Norge bare to dommere som er rangert høyere. Det er Terje Hauge og Tom Henning Øvrebø som er i den øverste gruppa, Elitegruppa. I den andre gruppa, Premier, har Norge ingen dommere.

Haugar er stolt over å ha Svein Oddvar med i klubben, og vi gleder oss til å se han i aksjon i Champions League.

Offisiell hjemmeside for SK Haugar

Skeisvannsveien 16, 5519 HAUGESUND

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift